Tenk kritisk! 2023

Er du opptatt av faktabaserte samtaler? Ønsker du å utvikle kritiske ferdigheter, og lære å navigere gjennom et hav av informasjon?

Da er Tenk kritisk!-konferansen 2023 stedet du bør være!

Dette var den andre utgaven av den årlige Tenk kritisk!-konferansen. I 2023 fant arrangementet sted på Kulturhuset i Oslo, lørdag 11. november, fra klokken 14:00 til 16:00. Eventside på Facebook finnes her. Vi takker alle de fremmøtte, talerne og alle som fulgte arrangementet via nett.

I en tid preget av falske nyheter, konspirasjonsteorier og faktafornektelse er behovet for kritisk tenkning større enn noensinne. Vi inviterte med på en to timers dypdykk i kunsten av å utforske, analysere og utfordre informasjon.

Vi vil diskutere spørsmål som skaper uenighet, og vise deg hvordan du kan navigere gjennom informasjonsoverfloden uten å bli fanget av ideologiske preferanser eller ønsketenkning.

Vi samlet en gruppe kunnskapsrike talere med variert bakgrunn og ekspertise, for å belyse kritisk tenkning fra ulike perspektiver.

Talerne var:

Øystein Heggdal, agronom med bachlorgrad i miljø og naturressurser fra NMBU i 2007, journalist i fagbladet Norsk Landbruk, som vil snakke om GMO.

Karin Kilden, eks-medlem i BCC/Smiths venner, som representerer organisasjonen Hjelpekilden, forteller om deres arbeid med rådgivning til berørte og faginstanser omkring bruddprosesser med konservative trossamfunn.

Foto: Björn Audunn Blöndal

Didrik Søderlind, journalist og forfatter, ansatt som rådgiver i Human-Etisk Forbund, vil ta for seg den voksende trusselen mot transpersoner.

Zara Kay, eks-muslimsk, sekulær aktivist og kvinnerettighetsforkjemper, skal ta opp temaet “Navigating Belief and Critique”, med vekt på hvordan det stilles ulike standarder for kritikk mot forskjellige trosretninger.