Categories
Artikkel

Hvorfor Dømmekraft?

Hvorfor nok en tilvekst til Norges allerede frodige organisasjonsflora? Fordi det var behov for det!

Categories
Anmeldelse

Så vanskelig, og likevel så lett!

Konfirmanter flest har ikke et skrikende behov for sølvsmykker og mansjettknapper. Enda mindre trenger de trolig en Bibel. Gi dem heller noe hyggelig. Og nyttig! Vibeke Riiser-Larsen og Erik Tunstads bok Kritisk tenkning – en enkel guide til å bruke hodet godt er begge deler.

Categories
Intervju

Intervju: Ingeborg Senneset

Et innslag i vår serie korte intervju med aktuelle samfunnsdebattanter. Denne gang med Ingeborg Senneset, journalist, forfatter og faktaformidler.

Categories
Artikkel

Et samfunn for kjernefamilien

Ettersom gårsdagens hovedtema på Oslo Symposium 2023 syntes å være kjønn, så Dømmekraft frem til å høre hva kristenkonservative mener når de taler om Et samfunn for alle.

Categories
Artikkel

Rosa kompetanse i bedehusland

Verden har trolig aldri vært nærmere atomkrig. Hetebølgene i kjøvannet av klimaendringene tar liv og gjør store deler av Europa ubeboelig. Stormakten USA smuldrer opp som liberalt demokrati. Det russiske overfallet på en nabostat har lagt for dagen en nær utenkelig bestialitet. Her hjemme strever vi med de ødeleggende følgene av uværet Hans. Og å huse titusener av ukrainere som har måttet flykte fra okkupasjon, bomber og tilsiktet flomkatastrofe.

Categories
Intervju

Intervju: Anine Kierulf

Et innslag i vår intervjuserie med aktuelle samfunnsdebattanter. Denne gang med Anine Kierulf, norsk jurist med fagfeltene konstitusjonelle spørsmål, menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Categories
Artikkel

Grunnleggende menneskerettigheter er universelle

Derfor kan vi aldri godta at de må vike i møte med tradisjon, kultur eller tro.

Categories
Dømmekraft tester

Dømmekraft tester: Tantra

Oslo Tantrafestival går av stabelen 23 – 25. juni, og Dømmekrafts reporter i felten kjøpte dagspass til fredagen.

Categories
Anmeldelse

Moralfilosofi urørt av Ockhams barberkniv?

Espen Ottosen er mangeårig informasjonsleder i Misjonssambandet, og har ofte vært en tydelig stemme i norsk offentlighet. Det er neppe noen overdrivelse å si at Dømmekraft ofte er uenig med den profilerte samfunnsdebattanten, men vi liker tydelighet! Av den grunn knyttet det seg en viss forventning til denne utgivelsen.

Categories
Anmeldelse

Historien var nok ikke slutt…

Den amerikanske statsviteren Francis Fukuyama er kanskje mest kjent for spørsmålet -The end of history? Et spørsmål stilt på bakgrunn av et gjennomrustet jernteppe ved inngangen til 1990 – årene. Uavhengig ens mening om Fukuyama har verden utvilsomt gått videre, noe også spørsmålets opphavsmann er enig i.

Categories
Dømmekraft tester

Dømmekraft tester: Homeopati

Hva skjer om man tømmer et fullt glass (homeopatiske) sovepiller og går på fest?