Categories
Artikkel

Hvorfor Dømmekraft?

Hvorfor nok en tilvekst til Norges allerede frodige organisasjonsflora? Fordi det var behov for det!

Categories
Intervju

SmåRådina om Navalnyjs dødsfall

Dømmekrafts Lovise Lindtner intervjuer Evgeniya Khoroltseva, styreleder i SmåRådina.

Categories
Intervju

Fra spøk til blodig alvor

Erle Marie Sørheim er en Berlin-basert forfatter og journalist. Da pandemien kom, gikk de fleste nordmenn i eksil med surdeigen og komposten sin. Sørheim skrev istedet en knakende god bok om de evig vanskelige temaene karikaturer og satire.

Categories
Artikkel

Hvordan snakke med ekstremister?

Mange snakker om ekstremister. Deeyah Khan snakker med ekstremister.

Categories
Anmeldelse

Paranoid makkverk

Boken innledes med en ansvarsfraskrivelse fra forlaget. Dette er en spirituell selvutviklingsbok, og må aksepteres og forstås som det – ingen medisinsk fagbok eller medisinsk bok med råd for sykdomsbekjempelse. Deretter tar boken av, for å forlate virkeligheten for godt. Jeg er fristet til å skrive: –Houston, we have a problem. Men i dette tilfellet er det nok først og fremst familien Glücksburg på Slottsplassen 1 som har fått seg et problem.

Categories
Intervju

Intervju: Lasse Josephsen

Årets siste innslag i vår serie intervju med aktuelle samfunnsdebattanter ble gjennomført med journalist Lasse Josephsen.

Categories
Artikkel

En mag(net)isk verden

Hvor finner man håndspåleggelse, auramagnetisme, krystaller og pølser? På alternativmesse.

Categories
Intervju

Intervju: Glenn-Peter Sætre

Vi er kommet til fjerde innslag i vår intervjuserie med aktuelle samfunnsdebattanter, og denne gang er det professor i evolusjonsbiologi ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo, Glenn-Peter Sætre som står for tur.

Categories
Intervju

Intervju: Kaveh Rashidi

Tredje del av vår intervjuserie med stemmer vi føler representerer vårt verdisyn på en god måte. I denne runden er det Kaveh Rashidi, lege og forfatter, som har takket ja til å svare på våre spørsmål.

Categories
Anmeldelse

Så vanskelig, og likevel så lett!

Konfirmanter flest har ikke et skrikende behov for sølvsmykker og mansjettknapper. Enda mindre trenger de trolig en Bibel. Gi dem heller noe hyggelig. Og nyttig! Vibeke Riiser-Larsen og Erik Tunstads bok Kritisk tenkning – en enkel guide til å bruke hodet godt er begge deler.

Categories
Intervju

Intervju: Ingeborg Senneset

Et innslag i vår serie korte intervju med aktuelle samfunnsdebattanter. Denne gang med Ingeborg Senneset, journalist, forfatter og faktaformidler.