Categories
Artikkel

Et samfunn for kjernefamilien

Ettersom gårsdagens hovedtema på Oslo Symposium 2023 syntes å være kjønn, så Dømmekraft frem til å høre hva kristenkonservative mener når de taler om Et samfunn for alle

Sylvi Listhaug fikk æren av å starte. Noen burde nok ha gitt henne et diskret hint, for hun hadde åpenbart misforstått oppdraget. Hun pratet i vei om Israel, lakseskatt, at Kinas utslipp av klimagasser er større enn Norges, krigen i Ukraina og behovet for høyere straffer. Og at det er for lett å skifte juridisk kjønn.

Nestemann ut var leder av MorFarBarn, Øyvind Benestad. Han dro forsamlingen med på salmesang, før han advarte mot “pridekulturen”. Også konverteringsentusiast Ole Gramstad Jensen advarte mot pride. NHH-professor Ola H. Grytten snakket om kristenforfølgelse i verden. Og kjønn. Det samme gjorde lærer Jarle Mong, kvinneaktivist Christina Ellingsen og programleder Linn Myhr. Kun leder av Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen, snakket om hvordan skape et samfunn for alle ved sin virksomhet med å hjelpe folk fra rus til arbeid. Og det attpåtil uten å nevne kjønn en eneste gang!

Dagens mest interessante talere var høyskolelektor Rianne Vogels og hennes advokat Birthe Eriksen. Vogels ble mot sin vilje rikskjendis da hun fikk sparken fra en ideell organisasjon etter å ha twitret en melding som ble tolket transfobt. Hun gikk til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver, og rettssaken reiste en rekke sentrale spørsmål om både ytringsfrihet og arbeidsrett. Vogels vant riktignok, men advokaten mente dommen var lite prinsipiell og hadde liten overføringsverdi til andre saker.

Fyll, håpløshet og seksuell umoral

Aftenen var viet vekkelse. Arrangøren anslo at det hadde vært oppunder 300 besøkende i dag, men nå da det lakket mot kveld vitnet de mange tomme stolene om betydelig frafall. Ymse predikanter formidlet sin forståelse av evangeliet, til tonene fra konferansens husband. Undertegnede er nok ikke like overbevist om at vekkelsen snarlig vil flomme over landet, men det var hyggelig med en avveksling fra temaet kjønn.

Sebastian Mehlen fra Troens Bevis understreket gang på gang at troen var gitt én gang for alle. Helvete er et reellt sted, og ikke noe som skal debatteres og analyseres. Han mente verden var full av fyll, håpløshet og seksuell umoral. Verden feirer synd! Det viste seg at han referte til pridearrangementer. Den unge evangelisten problematiserte homofili. Det strider mot Guds ord. Straks etterpå roper han ut: –Jeg elsker Jesus! Selv en knusktørr ateist som undertegnede skjønner at han (trolig) ikke mener dette i romatisk forstand. Men det oppleves unektelig litt merkelig.

Deretter oppfordret direktøren for Kristen Media Norge publikum til å så inn. Vi andre kaller det å vippse. Så var det bønn, og både taler og publikum lukket øynene. Det vil si; ikke helt. En del luringer lukket bare det ene øyet, mens de så seg rundt i smug med det andre halvåpent. Jeg vet det, for begge mine var vidåpne.

2 replies on “Et samfunn for kjernefamilien”

Takk for en humoristisk og opplysende artikkel om dette arrangementet. Kom bare helt tilfeldigvis over dere, men skal definitivt begynne å følge dere videre. Savner denne type tankesmie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *