Categories
Artikkel

En mag(net)isk verden

Hvor finner man håndspåleggelse, auramagnetisme, krystaller og pølser? På alternativmesse.

Ute i vintermørket lå Ullevål stadion. Inne lå en magisk og ukjent verden. Kroner 250,- kostet det å tre inn på Oslo Alternativmesse 2023. Barn gikk gratis. Det første man ble møtt av var underlig nok et bord dekket med sminke fra et merke kjent fra såkalte home parties. Dernest en rekke stativer med yogaklær. Og krystaller. Masse krystaller, i alle slags farger og størrelser.

Krystallføner

En rekke utstillere var klarsynte, spiritister og/eller sjamaner. Undertegnede har ikke noe usnakket med hverken forfedre- eller mødre, og styrte derfor i klar retning legevitenskapen. De øvrige deltakerne syntes nemlig stort sett å beskjeftige seg med ymse helseproblemer forårsaket av magnetisme. Disse problemene kunnes løses ved å sitte på et magnetfeltterapeutisk teppe. Eller kjøpe et lite kort til å legge på mobiltelefonen, eller klistre på ryggen og døren.

Man kunne også kjøpe en innretning som mest av alt liknet en hårføner. Forskjellen var at i denne dingsen passerte varmeluften forbi noen krystaller, og da ville det angivelig komme elektromagnetiske bølger ut. Undertegnede testet. De kunne narret meg, for det kjentes helt likt en vanlig hårføner uten de ekstra krystallene.

Det var mye ny informasjon å ta inn for en som ikke har tenkt så mye på dette med magnetisme før. Heldigvis var det en liten kafeteria der også. Der kunne man slappe av med både pølser og kaffe.

Good vibrations

Pausen kom vel med. Undertegnede rotet seg nemlig oppå et kraftig vibrerende apparat. Tanken var visst at man skulle stå på et slikt apparat daglig i 10 minutter. Dette skulle styrke kjernemuskulatur og forbedre blodstrømmen, og disse 10 minuttene skulle angivelig tilsvare én time på treningsstudio. Ettpar minutter inn i behandlingen begynte frykten for vibrasjonsskader å melde seg. Slikt er et kjent problem for veiarbeidere og andre yrkesgrupper som jobber med borring og tunge anleggsmaskiner. Men, rett skal være rett: 10 minutter gikk helt fint, og ømme nakkemuskler føltes faktisk litt bedre.

Reiki

Da passet det bra å avrunde dagen med en liten reiki-healing. Jeg har alltid lurt på hva det egentlig er. Det gjør jeg fortsatt. En hyggelig kar viste meg plass på en stol, og anbefalte en avslappet sitteposisjon. Jeg lukket øynene, og han gikk i gang med å sende energi inn i meg. Dette gjorde han med bare hendene og underveis fortalte han at det gjerne kunne oppleves litt intenst. Det gjorde det ikke. Han var knapt borti meg, så det gikk helt fint. Jeg kjente faktisk ikke noenting.

Klokken 18.00 ble apparater og eteriske oljer, meditasjons-CDer og tarotkort pakket ned. Dessuten gikk brannalarmen. Om det var tilfeldig vites ikke. Lokalet ble ihvertfall meget effektivt tømt for mennesker. Kun billetten har jeg igjen.

One reply on “En mag(net)isk verden”

For 10 år siden syns eg det var meget kjekt å gå på slike messer. Mye av det som er der er bare underholdning, men om du sammenligner dette med å gå i kirka. Hva er det de troende gjør når de hører på en preken?

I dag føler eg dessverre at det bare er snakk om kroner og ører og lite spirituelt og nyttig. Men underholdningen er enda der..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *