Categories
Artikkel

Engler på Litteraturhuset

For den nette sum av kr. 1.150,- tilbød firmaet Dragonfly AS i går kveld en 3,5 timers innføring i såkalt kjærlighetskraft. Foruten engleskoleutdannede Mari Manzetti, består firmaet av den selvbestaltede klarsynte Lilli Bendriss, samt prinsesse Märtha Louise og hennes manager.

Salen på Litteraturhuset i Fredrikstad var full, men det blir feil å si at publikum møtte mannsterke opp. Av de rundt 120 fremmøtte kunne undertegnede kun telle tre menn, som ville delta på workshop – I Kraft av Kjærlighet. Det synes derfor neppe tilfeldig at deltakerne ble møtt med hver sin utgave av Tara – Norges største magasin for kvinner 40+. I beste Oprah-stil fikk man også et eksemplar av Bendriss` bok Alt jeg ser. Fra scenen ble det annonsert at det skulle ligge en lapp i en av bøkene. Den heldige vinneren kunne glede seg til en gratis “reading” av Bendriss. Ingen meldte seg. Kanskje Bendriss hadde oversett noe.

Manzetti, Bendriss og prinsessen snakket mye om energi og magnetisme, og det ble hyppig vist til “forskning”. Uten at noen av dem konkretiserte noe særlig hvilken forskning dette dreide seg om. Mesteparten av kvelden gikk med til ymse øvelser. Vi skulle nemlig trene på å få tilgang til vår egen intuisjon. Første øvelse skulle angivelig stille oss inn på samme frekvens som hvalene bruker når de kommuniserer. Ettersom de forskjellige hvalartene kommuniserer på vidt forskjellig bølgelengde, kunne det kanskje vært interessant å få opplyst hvilken type hval det var snakk om. Men det fikk vi aldri vite.

Den ene gangen noen på scenen faktisk konkretiserte “forskning” var da det ble snakket om en lege som i 1991 skulle ha oppdaget en slags hjerne i hjertet. Dette gav angivelig en del uventede konsekvenser i forbindelse med hjertetransplantasjoner. Den nye eieren av hjertet ville ikke bare kunne oppleve å ha fått med seg donorkroppens matpreferanser. Man kunne ovenikjøpet få med seg minner og opplevelser fra den andres liv!

Denne insisteringen på at det her var tale om konkrete, fysiologiske forhold ved hjertet var grunnen til at undertegnede tok prinsessens oppfordring om å tenke på et rom i hjertet helt bokstavelig. Med lukkede øyne ble all min fokus rettet mot venstre hjertekammer. Prinsessen gjorde oss deretter oppmerksom på at dette rommet hadde dører. Nå ble undertegnede litt usikker, og lurte på om dette kanskje skulle forstås som et bilde på hjerteklaffer. Oppklaringen fikk vi da hun ba oss kaste ut uvedkommende mennesker fra dette hjerterommet. Her var vi altså over på det åndelige plan igjen!

En mer håndfast måte å få oss over på det åndelige plan var tromming. Trekløveret satt seg godt til rette med hver sin sjamantromme, og Bendriss dro igang som kyndig fortrommer. Her skulle vi “gå inn i lyden av trommene og finne kraftdyret”!

Det var vanskelig å avgjøre om trioen på scenen snakket om konkrete, fysiske forhold eller om de hadde beveget seg over på det metafysiske plan. Forskning (sic!) hevder at vår elektromagnetiske energi radierer hele ni meter ut fra oss. For å lære å både ta imot og å gi kjærlighet, skulle vi derfor stå i ring, holde hender og utstråle kjærlighet på en person i midten av ringen. Etter tre minutter stående slik, helst med lukkede øyne og klassiske svisker på anlegget, fikk vi bytte. Da skulle en annen person få være den som stod i midten og tok imot all den radierende kjærligheten.

Det var i det hele tatt en veldig koselig stemning på Litteraturhuset denne tirsdagkvelden. Etter unnagjort kjærlighetsbestråling var det flere av deltakerne som fortalte om sterke følelser, og som opplevde at dette gjorde dem veldig godt. Èn mente endog hun hadde en følelse av at vi ikke hadde vært alene i rommet. Da var prinsessen kjapt på banen og kunne fortelle at hun hadde sett hele to store engler stående i et lys bakerst i rommet. Med respekt å melde; hadde prinsessen noensinne måttet vitne i en norsk rettssal hadde dette meget raskt blitt avfeiet som en såkalt erindringsforskyvning.

Undertegnede “jukset” nemlig og lukket ikke øynene ett sekund. Kjærlighetskollokvien min befant seg på scenen, hvilket gav perfekt utsikt over hele rommet. Ikke et øyeblikk var det hverken noe spesielt lys eller noen engler bakerst i rommet. Ikke noe annet sted heller, for den slags skyld. 

Dragonfly AS planlegger ytterligere evenement på et annet Litteraturhus. Det blir sikkert hyggelig. Men dersom du er ute etter genuin kjærlighetskraft, vil jeg heller anbefale å finne en fotballklubb å støtte. Det er trolig også langt rimeligere.

2 replies on “Engler på Litteraturhuset”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *