Categories
Anmeldelse

Paranoid makkverk

Boken innledes med en ansvarsfraskrivelse fra forlaget. Dette er en spirituell selvutviklingsbok, og må aksepteres og forstås som det – ingen medisinsk fagbok eller medisinsk bok med råd for sykdomsbekjempelse. Deretter tar boken av, for å forlate virkeligheten for godt. Jeg er fristet til å skrive: -Houston, we have a problem. Men i dette tilfellet er det nok først og fremst familien Glücksburg på Slottsplassen 1 som har fått seg et problem.

Lystoget gjennom mørket

Det er enklere å forklare en smårolling hvordan man lager barn enn å sammenfatte sjamanens verdensbilde, men dette er nødvendig om bokanmeldelsen skal gi noen form for mening. Altså, Durek Verrett mener vi lever i et system som er opprettet av mørket, og som frembringer regler og forskrifter som folk må følge for å støtte opp om systemet. Dette systemet kaller han matrisen.

Matrisen bruker mediene til å programmere folket, og til å kontrollere sinnet deres. De betrodde nyhetsorganene våre manipulerer med overlegg den informasjonen de sprer, for at den skal svekke befolkningen. Og, folk flest tror at myndighetene eksisterer for å beskytte oss og ivareta behovene våre, arbeide for det som er til vårt felles beste, og sikre vår fortsatte eksistens. Det er helt feil. Myndighetene er skapt av mørket for å tjene systemet, ikke for å hjelpe folket. For tiden lever menneskeheten under mørkleggingen. Sjamanen vil heller at vi skal sette oss på lystoget, og lære å kvante. På skolen lærte vi at et kvantesprang skjedde når et elektron hoppet fra en bane til en annen. Sjamanen forklarer at det derimot betyr å fungere i flere dimensjoner samtidig. Når menneskeheten mestrer dette, vil vi entre den gigantiske æraen.

Konduktøren på dette lystoget skriver så om forskjellige problemer som kan oppstå gjennom livet, og tilbyr løsninger på disse. Eksempelvis kan man få problemer med den biologiske romdrakten, det vi andre gjerne kaller kroppen. Han hadde en gang en klient som hadde en svulst i milten. Verrett opprettet da vellykket forbindelse med denne svulsten og fikk kommunisert hva milten trengte for å heale seg selv.

Han er veldig opptatt av at folk skal elske seg selv, og anbefaler at man lager et alter for selvkjærlighet. Dette foreslår han at vi skal plassere på alteret:

Et bilde av deg selv,
penger for rikdom,
en krystall for styrke,
og et budskap som formidler: Slik jeg ser meg selv, ser jeg Gud.

Åndekryssforhør

Negative tanker stammer angivelig fra ånder. Fra mørket, selvsagt. Disse, forklarer åndemaneren, kan høres som stemmer inne i hodet. For å bli kvitt disse må man først kryssforhøre ånden(e), for å få dem til å tilstå at de stammer fra underverdenen. Det understrekes at det er veldig viktig å ikke bli vemmelig mot ånden. Og; hvis du ikke hører at ånden svarer på spørsmålene dine, er det fordi du er redd for å høre svarene. Åndene tilbakeholder aldri informasjon. For å rydde opp i ugreien anbefales det at man klapper i hendene og sier at man kan høre mørket og åndene. Til slutt bør man sende ånden ut i lyset med et takk og farvel.

Han har en voldsom tro på ordenes makt. Per se. Når vi snakker, gir ordenes frekvens gjenklang fra munnen vår og åpner kodene som ligger nedlagt i dem. Så når vi sier: Livet er stritt, aktiverer vi den innkodingen som samsvarer med ordet “stritt”. Så blir disse frekvensene projisert ut i universet, der de knytter seg til alt annet som vibrerer på frekvensen i “stritt”, og så setter egoet i gang med å arrangere virkeligheten vår for å bekrefte dette utsagnet, og for å sikre at tilværelsen vår blir fylt av vanskelige hendelser, for å sikre at vi skal få rett.

Mener han dette seriøst, kan man spørre seg. Dette må da bare være språklige bilder, eller? Dessverre, han mener det. Helt bokstavelig.

Når noen sier: “Det er forferdelig at havene er blitt så forurenset” bidrar de ikke til å heale havene – de bidrar bare til enda mer forurensning. De sender instruksjoner til hver eneste tenkelige universelle skapende kraft og befaler dem å sørge for at havene forblir skikkelig forurensede.” Trollmannen foreslår at vi istedet sier: “Havene blir mindre og mindre forurenset for hver dag som går.” Hvordan dette mennesket skal være i stand til å skille sannhet fra løgn er meg et mysterie.

Årsak og virkning

Han har en temmelig original forståelse av årsak og virkning. En klient ved navn Jane ble knivstukket på undergrunnsbanen i New York. Durek ble ikke overrasket, ettersom dette hadde vært hennes største frykt. En annen klient hadde kreft, og mente det skyldes gener. Durek visste bedre. Klientens skygge hadde nemlig fortalt ham at den egentlige årsaken til sykdommen var at klienten mislikte jobben sin og følte seg innesperret i ekteskapet. Videre; fattigdom skyldes at man ikke tror penger kommer i ens vei. Konvensjonell kreftbehandling er uten effekt dersom dette skjer med den forutsetning at man har bestemt seg for nettopp å bekjempe kreft. Hvis du blir bitt av en slange, er det fordi sjelen din påkaller slangemedisin. Hvis huset ditt blir oversvømt, er det helt opplagt fordi du trenger vannmedisin i livet ditt. Undertegnede synes kanskje det er litt påfallende at over 30 millioner av Pakistans befolkning i 2022 helt akutt hadde behov for vannmedisin samtidig. Kanskje det er fordi jeg ikke har fulgt sjamanens råd og konsultert skyggen min.

Teksten fremstår lett manisk med stadige gjentakelser, selvmotsigelser og mangel på struktur, så det er vanskelig å følge resonnementene. Iblant blir man servert rene ordsalater:

Seksuelle succubi er ånder som kobler seg til en persons energifelt ved hjelp av sugekopplignende vedheng, som de benytter som matingskanaler for alt det mørket og de energetiske forvrengningene de trekker inn i sitt vesen ved ubalanserte seksuelle møter. Succubiene knytter seg til seksualkjertlene samtidig som de infiserer sinnet hos verten med skyldfølelse og skam. De tiltrekker mørke til de nedre chakraene, er det samler seg og frembringer mer skyldfølelse og mer skam for hver eneste seksuelle handling.

Andre ganger ser det ut til at Verrett ser hen til fantasysjangeren. Som da det dukket det opp en mengde demoner på soverommet hans. Han fremkalte da en kniv på astralplanet for å kjempe mot dem. Engler og trollmenn dukket opp. Og da han endelig vant, steg en massiv gruppe steiner opp. “Mye i likhet med Stonehenge.”

Originalteksten er åpenbart engelsk, og oversetteren synes å hatt dårlig tid. En rekke ord og begreper er oversatt direkte, hvilket gir et krøkkete, ubehjelpelig språk. Verre er det dessverre med bokens meningsinhold.

Den selvutnevnte sjamanen skriver et sted at : Å si fra til hverandre når vi når vi prater tull, er en sjenerøs og kjærlig handling. I min storsinnethet forteller jeg derfor både sjaman og lesere – dette er tull. Renspikket, paranoid tull. Boken kan i beste fall tjene som dørstopper nede i vedboden. Gjør dere selv den tjeneste å skritte raskt over dette makkverket.

Sjamanens reise
av sjaman Durek
Utgitt 2019, Forlaget Lille Måne
319 sider

2 replies on “Paranoid makkverk”

Her oppsummeres det greit mitt syn på Durek og hans “meninger”. Hans realitetsforståelse er rett og slett utrolig og spekulativ. Se bare på smykkene han ville selge som kurerte Covid. Rett og slett en kjeltring som nå skal giftes inn i kongehuset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *